Intervju med Urbasers vd, Pelle Bjurenborg

Intervju med Urbasers vd, Pelle Bjurenborg

 

- Hej Pelle Bjurenborg - ny vd för Urbaser i Sverige. Du tillträdde i början av året - vad fick dig att tacka ja till jobbet?

- Urbaser är ett företag som befinner sig i ett spännande skede, med goda möjligheter att utvecklas på den svenska marknaden. Här finns en historia av att hela tiden ha levererat till kunderna, en förmåga att hantera utmaningar och en framtidstro. Företag som Urbaser skulle kunna bidra ännu mer till samhället – stärka den cirkulära ekonomin och till att minska klimatpåverkan, och vi hoppas få chansen att göra det framöver.

 

- Vad skiljer Urbaser från konkurrenterna?

- Vi tillhör ett stort företag med verksamhet i 28 länder över hela världen. Globalt erbjuder vi tjänster som vi ännu inte jobbar med i Sverige, exempelvis produktion av bränsle som görs på insamlat material.

 

- Vilken roll har Urbaser i Sverige när det gäller att uppfylla klimat- och miljömålen om fossilfrihet?

-Vi har en mycket viktig roll. Vi möter kraven på förnyelsebara bränslen i våra bilar – vi kör på biogas och tar gärna steget till eldrivna fordon. Vi anstränger oss för att minska antalet transporter genom effektivare insamling och optimering av rutterna.

 

- Även Stockholm har särskilt höga miljö- och klimatkrav. Vad vill ni bidra med för att de ska uppfyllas?

- Mer eldrivna fordon och smartare rutter. Urbaser bidrar gärna med att få en ny upphandlingsmodell för avfalls- och återvinningstjänster som är utformad för att driva utvecklingen mot cirkulära flöden, innovation och hållbarhetstänk.

Sedan skulle vi gärna arbeta på tider då trängseln i staden är som minst – kvällar och nätter. Skälet är oro för buller, men med nya eldrivna fordon avvärjs det hindret.

 

- Hur skulle du beskriva dig själv som ledare?

- Tydlig, ärlig och har mycket energi. Sedan tycker jag att det är viktigt med kommunikation och tror på öppenhet – internt och externt.

 

 
Datum: 2020-06-03 09:05
Copyright © Urbaser AB 2023 | Powered by purePUBLISH | Hosted by WebOne AB